Hoe vaders werk en zorg combineren

NWO-VENI project ‘Hoe vaders werk en zorg combineren’ – dr. Stéfanie André

In steeds meer huishoudens willen vaders en moeders evenveel uren werken en zorgen, maar dit blijkt in de praktijk vaak niet zo te zijn. Veel vaders werken meer uren en zorgen minder dan zij willen. Dit kan veranderen als zij gebruik maken van mogelijkheden als parttime werk, ouderschapsverlof, flexibele werkuren en thuiswerken, om werk en zorg te combineren. Met een interdisciplinaire benadering wordt inzicht gegeven in factoren op vier niveaus (huishouden, vrienden en familie, werk en het land waar je woont) die deze zorggerelateerde werkkeuzes beïnvloeden zodat we leren wat het makkelijker maakt om werk en zorg te combineren.

Foto: Pixabay

Lees hier het interview van Alex van der Hulst met Stéfanie over haar project op VoxWeb.

Lees hier het Persbericht van de Radboud Universiteit over de VENI-laureaten van 2022.

InScience Festival

Meedoen?

Op zaterdag 18 maart en zondag 19 maart van 13.00-17.00 staan we met het project op het InScience Festival in Nijmegen. Wil jij jouw ideeën over het vaderschap kwijt? Wil je weten wat je kind denkt dat jullie doen op een dag samen thuis en hoe dat anders is voor vaders dan voor moeders? Kom ons dan opzoeken in  bibliotheek Mariënburg in de binnenstad van Nijmegen.

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar mannen die hun ideeën over werk en zorg willen delen. Of je nu (al) vader bent of niet. Wil jij meedoen aan een interview, focusgroep of online vragenlijst? Laat dan hier je gegevens achter: