Werk-privé balans van medewerkers en studenten

Onderzoekers: Peter Kruyen, Stéfanie André, Rick Borst, Beate van der Heijden, Marieke van Genugten, Marjolein Missler, Guy Notelaers (medewerkersonderzoek)

Marjolein Missler, Sterre Simons, Stéfanie André, Maria Hopman, Marjolein van de Pol, Debby Beckers, Sabine Geurts (studentenonderzoek)

In juli en augustus 2020 onderzocht het WORK-LIFE consortium hoe medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit de balans tussen werk/studie en privé ervaren gedurende de corona-crisis. Het consortium wil onderzoeken wat de effecten van de crisis zijn op het combineren van werk(studie-) en zorgtaken, de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers en studenten, en ervaren steun vanuit zowel de thuissituatie als de universiteit. Er is ook gekeken naar ervaringen met het geven en volgen van online onderwijs. Medewerkers zullen over een langere periode gevolgd worden. Het consortium hoopt naar aanleiding van dit onderzoek met aanbevelingen voor universiteiten te komen om het welzijn van medewerkers en studenten blijvend te kunnen waarborgen.